Kurum içerisinde iş birimlerin gelen farklı talepler doğrultusunda değişen ve evrim geçiren BT altyapılarının eş zamanlı ve geniş kapsamda izlenmesi BT yöneticileri için büyük önem arz etmektedir. Tüm bu izleme süreçleri güvenlik ve performanstan ödün vermeden; kolay anlaşılıp yorumlanabilir olması BT yöneticilerinin önde gelen talepleri arasında yer almaktadır.
Altyapı izleme yazılımlarından beklentilerin başında geniş donanım desteği, geriye yönelik verilerin raporlanması ve ileri raporlama özellikleri müşterilerimize sunduğumuz çözümlerin başında yer almaktadır.
BY altyapılarında her geçen gün ayak izi artan Sanallaştırma çözümlerinde envanter raporlama, işletim sistemi ve sanal bellek izleme işlemlerinin yanında veritabanı, sunucu ve network izleme ve raporlaması çözümlerimiz içerisinde yer almaktadır.
Etkili bir BT İzleme için şu ana başlıkları unutmamak gerekir ;
• Oluşması muhtemel sorunların erken tespiti,
• Gerçek zamanlı bildirimler ile haberdar etme,
• Altyapı performans durumlarının takibi,
• Arızaların sürelerinin kısaltılması ve kesintilerin önüne geçilmesi,
• Güvenlik tehditlerini önceden tespit etme,
• Son kullanıcı deneyimi ve kullanımın yaygınlaştırılması,
• Kullanılan veriye en uygun yöntemlerin belirlenmesi,
• BT hizmetlerinin uçtan uca izlenmesi,
• BT olarak doğru bütçe planı ile yol alınması,
• SLA' lere uygunluğun sağlanması
Bulut Bilişim; network, uygulama, sunucu sanallaştırma ve bir çok yeni nesil altyapı ve uygulama katmanları son kullanıcıya kadar bir çok noktaya dokunmaktadır. Siber güvenlik kavramının altında yatan kurumlara firmaların BT yönetimlerinin ve hizmet aldıkları iş ortaklarının konuya hakimiyetleri ve analiz yetenekleri çok önemlidir.
Sistem altyapısının güçlü ve zayıf noktalarının belirlenmesi, zayıf noktaların önceliklendirilmesi, tehdit algısının tanımı, alarm ve uyarı mekanizmalarının oluşturulması, en uygun ve ekonomik mimarinin seçimi ve uygunlanmasının yanında raporlama mekanizmalarının sağlıklı ve anlaşılabilir olması kritik öneme sahiptir.
Kurumları gelecekteki BT yatırımlarının planlaması ve önceliklendirilmesinde ve KVKK, BASEL II ve ISO 27001 gibi uyum ve yasal süreç ön plana çıkmaktadır ve kullanılan güvenlik yazılımlarının uyum ve yasal süreçlerle entegrasyonu dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.
Özetlemek gerekirse 21 yy da küresel savaşların silahla değil BT altyapıları üzerinde yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda seçilen güvenlik çözümlerinin doğruluğu kurumların yaşam eğrisinde önemli bir rol oynamaktadır
Teknolojik altyapı çözümlerinin çeşitlenmesi ile açık kaynak kodlu işletim sistemleri, bulut bilişim platformları ve yazılım tabanlı depolama ünitelerinin kullanımı her geçen gün artmaktadır. Açık kaynak kodlu çözümler işletmeler için doğru yönetilmesi gereken kaynak kalemlerindendir. Bir çözünüm ücretsiz oluyor olması bedava olduğu anlamına gelmemektedir. Tüm bu kaynakların üzerine alınan katma değerli çözümler ve destek hizmetleri açık kaynak kodlu Linux platformlarının sağlıklı, güvenilir ve kesintisiniz olarak hizmet vermesini sağlar. Kesintisiz ve performanslı kullanım gereksinimlerinin en başında doğru mimari, kurumsal destek ve önemlisi periyodik yayınlanan yazılım güncellemeleri ve servis edilen yama ve paketler kesintisiz kullanım, güvenlik ve performans konularında olmazsa olmaz dır. Tüm bu bilgiler ışığında doğru çözümlerin konumlandırılmasın da alınacak olan profesyonel hizmetlerin değerli ön plana çıkmaktadır.
Firmaların dijitalleşme trendleri veri güvenliğini vazgeçilmez bir noktaya konumlamıştır. Kurumlara ve son kullanıcıya ait verilerin değerleri kimi zaman kurumların duran varlıklarında daha değerli olabilmektedir. Bu değerlerin kıymeti para ile ölçülmeyecek kadar değerli olup, önemi ve kıymeti o verilere ulaşılamadığı ya da kaybedildiği zaman daha iyi anlaşılabilmektedir.
Farklı veri tipleri, donanımlar ve farklı sanallaştırma platformlarının çeşitliliği veri koruma platformlarında da geniş bir destek matrisi gerektirmektedir. Veri yedekleme sürecinin bir parçası olan İş Sürekliği ve Felaket Kurtarmada farklı mimari yaklaşımlar ve faklı entegrasyon seçenekleri bulunmaktadır, burada süreçlerin işin uzmanları tarafında yönetilmesi ve emin ellerde olması kritik önem arz etmektedir. Yedeklenen verilerin iş süreçlerini adresleyen koşullarda belirlenmiş olan saklama politikaları doğrultusunda saklanması, verilerin hızlı geri dönüşlerle tekrar servis verebilir duruma getirilebilmesi için gereken koşullardan biridir.
Firmamız uzun yılların bilgi birikimini ve tecrübesini siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunmaktadır.
WGuard
Nurol Tower Kat:2 No:65 34387 Şişli istanbul
support@wguard.net